Multi-source streaming

Video en Powerpoint gelijktijd en synchroon streamen en opnemen is een bijzondere streaming variant waarmee presentaties, workshops en bijvoorbeeld lezingen makkelijk live en on-demand online gezet kunnen worden. In de stream zijn twee of meer video bronnen gelijktijdig zichtbaar en volledig synchroon; de lay-out is zelf te bepalen. Een uitgebreide regie met videomixers en previewschermen is niet nodig. Veel gemak met een groot effect. Een perfect middel voor interne bedrijfscommunicatie en voor trainingsdoeleinden.

epiphan layouts hd-sd

 

 

 

 

Het concept van multi-source streaming is vooral bedoeld om te ontzorgen. Webcasting of live streaming is vaak nog een brug te ver in de beleving van veel potentiële gebruikers. Bij multi-source streaming zijn een vast opgestelde camera en een PC al voldoende. Bediende camera's, een regiseur en een videomixer zijn allemaal niet nodig. Dat scheelt budget en organisatie. Geen of een slechte internet verbinding is ook niet direct een probleem, omdat de uitzending gewoon wordt opgenomen en op een later tijdstip automatisch online gezet kan worden. 

Interne communicatie via streaming
Streaming als middel om de interne bedrijfscommunicatie te ondersteunen heeft als voordeel dat de boodschap snel en effectief door iedereen in de organisatie gezien en gehoord kan worden. Door gelijktijdig video en powerpoint te streamen krijgt de betreffende boodschap meer zeggingskracht. Camera, PC en video encoder inschakelen en uw eigen videostation is live. Mensen kunnen vanaf hun eigen werkplek kijken of later on-demand, waardoor het uiteindelijke bereik van de boodschap verder vergroot wordt. Toepassingen: product training, speciale acties, directie mededelingen, etc. etc.

Seminars
Multi-source streaming en recording wordt ook door organisatoren van seminars als een goede aanvullende service gezien aan de bezoekers. Naast eventuele hand-outs kunnen bezoekers op een later moment het hele seminar nog eens nakijken. In dit geval wordt de presentatie primair opgenomen en na afloop automatisch online gezet. Bezoekers kunnen dan op een zelf gekozen moment nog eens terugkijken wat er gezegd is. Live streamen kan natuurlijk ook, eventueel beveiligd achter een wachtwoord.

Training
Computer training leent zich bijzonder goed voor deze vorm van streaming. Vaak wordt in deze situatie Skype gebruikt als oplossing. Multi-Source streaming en recording is een meer professionle en praktische oplossing. Doordat zelf te bepalen is wat de lay-out van het video scherm is kan er meer nadruk gelegd worden op het scherm van de applicatie waar het om gaat. De trainer kan dan in een kleiner video venster synchroon getoond worden. Ook op deze manier kan een hele bibliotheek aan trainings opnamen gemaakt worden die later door iedereen nog weer terug te zien zijn. Applicatie ontwikkeling en kennis overdracht liggen op deze manier heel dicht bij elkaar. De snelheid van informatie overdracht gaat met multi-source streaming drastisch omhoog.

NETchange realiseert projecten en levert de VGADVI Broadcaster voor multi-source streaming en recording. Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 multi-source-streaming