kerkenstreaming

NETchange is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkelingen op het gebied van streaming voor kerken. De ontwikkelingen zijn snel gegaan. HD is de norm geworden en uiteindelijk betaald kwaliteit zichzelf terug.

NETchange richt zich op het leveren van audio en video encoders in verschillende segmenten. Capture Cards en USB capture dongles voor de 'doe-het-zelfers', encoders tot €1000 voor instap situatie en encoders boven €1000 voor situaties waar hoge eisen gesteld worden beeldkwaliteit en vertraging. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin beelden aan een lokale omroep geleverd moeten worden of naar een tweede of derde locatie. 

Voor Capture Cards leveren we Magewell kaarten en dongles. Nodig voor combinatie met Wirecast of FMLE.

Voor Encoders tot €1.000 leveren we Datavideo. Beeldkwaliteit gaat tot een resolutie van max 720p.

Voor encoders boven €1.000 leveren we Teracue. Beeldkwaliteit full HD 1080p60 geen probleem.

Voor de kerktelefoon leveren we apparatuur van Streamit.

NETchange werkt waar nodig samen met verschillende streamingproviders: Kerkdienstgemist of Streampartner. U krijgt u een werkende oplossing opgeleverd zonder kopzorgen over de juiste configuraties of apparatuur.

Point-to-point verbinding met tweede locatie?
Sommige kerken gebruiken live streaming om meerdere locaties met elkaar te koppelen. Dit zijn hoogwaardige verbindingen, meestal in HD en vereisen een minimale vertraging. Ook een zgn. 'talk-back' voor twee-weg communicatie is soms gevraagd. Een provider is in dit geval niet nodig, alleen een prima internet verbinding. 

We kunnen u ook helpen in woonzorgcentra kerkradio of kerkTV te realiseren.